Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Misleidende producten in race om Gouden Windei

24-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gouden Windei 2017 foodwatch 930x520
Ook dit jaar gaan weer diverse leveranciers op voor het Gouden Windei, de onderscheiding voor het meest misleidende voedselproduct, uitgeloofd door voedselwaakhond foodwatch.

Kanshebbers

Kanshebber is bijvoorbeeld de Aldi met kalfsleverworst zonder kalfslever en 'citroensapconcentraat' met vier vijfde water. Conimex heeft een nominatie in de wacht gesleept met Ketjap manis goud, dat volgens foodwatch ,,gewoon schenkstroop met ketjapsmaak'' is door de 70 procent suiker.

Concurrentie

Deze kandidaten voelen echter de hete adem in de nek van Jumbo met zijn Goudeerlijk boerenmaisbrood, waar voornamelijk wat maisgries bovenop zou zitten, gekleurd met kurkuma.

Overige genomineerden

De overige genomineerden zijn AH Muesli vezelrijk, Innocent 'Superjuice framboos, kers, boosted met gojibes’ en Lidl Volkoren scharreleierkoeken.

Bekendmaking in december

De winnaar wordt medio december bekend. Het Gouden Windei wordt dit jaar voor de achtste keer toegekend. In 2016 ging Healthy People Blauwe bosbes en framboos er met de prijs vandoor.

Vrijdag stemmen

Consumenten kunnen hun stem vanaf vrijdag uitbrengen via internet. ANP
Ga naar Foodwatch om te stemmen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!