Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ministerie wil met menukaart achterstanden onderwijs wegwerken

10-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1266 keer bekeken
  •  
school onderwijs klas 1127

Het ministerie van Onderwijs heeft een keuzemenu opgesteld met mogelijke oplossingen voor het wegwerken van leerachterstanden. Scholen kunnen voor meerdere methodes kiezen: zoals een langere schooldag voor iedereen, extra lestijd na schooltijd voor bepaalde leerlingen, of een-op-eenbegeleiding.

Eerder dit jaar besloot het kabinet 8,5 miljard euro te investeren om de door corona ontstane achterstanden in het onderwijs te lopen. Daarvan is 6 miljard euro bedoeld voor het primair en voortgezet onderwijs. De menukaart moet ervoor zorgen dat het geld ook echt ergens naartoe gaat.

Volgens het ministerie is de kaart in overleg met leraren, onderwijsorganisaties en wetenschappers opgesteld. Het is aan scholen om voor het komende jaar een plan van aanpak te maken, waarbij ze maatregelen uit de lijst kunnen kiezen. Per optie staat aangegeven wat het per leerling kost en wat het oplevert.

Scholen krijgen per leerling minimaal 700 euro. Scholen waar de achterstanden groter zijn, kunnen op een hoger bedrag rekenen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!