Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ministerie adviseert reiziger met kleurcodes

15-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_logobuitenlandsezak.jpg
Met kleurcodes informeert het ministerie van Buitenlandse Zaken sinds dinsdag reizigers over de veiligheidssituatie in het buitenland. Het departement heeft het reisadvies gemoderniseerd om het toegankelijker, informatiever en visueel aantrekkelijker te maken.
Kwalificaties
Hiervoor gebruikte het ministerie zeven veiligheidskwalificaties. Die zijn teruggebracht naar vier kleurcodes. Groen geeft aan dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn, met geel wordt de reiziger opgeroepen op te letten omdat er veiligheidsrisico's zijn, bij oranje worden alleen noodzakelijke reizen aangeraden en bij code rood geldt niet reizen.
Uitgebreid
Het ministerie geeft sinds 1994 reisadviezen. In het begin was het beperkt, maar sinds een paar jaar is er een reisadvies voor alle landen. De website van het ministerie met reisadviezen wordt maandelijks zeker 100.000 keer geraadpleegd. Nederlanders maken jaarlijks meer dan 20 miljoen reizen naar het buitenland
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!