Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister wil veel meer geld voor onderhoud

28-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
onderhoud arbeiders 930
De komende jaren is honderden miljoenen extra nodig voor onderhoud van de infrastructuur zoals wegen, bruggen, sluizen en het spoor. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) zegt dat in een gesprek met Het Financieele Dagblad.
De bewindsvrouw gaat het probleem eerst op een rijtje zetten en daarna aan Financiën duidelijk maken hoeveel extra geld nodig is. "En dan gaat het niet om klein bier. Ik denk eerder aan honderden miljoenen", zegt ze tegen de krant.

Onderhoud nodig

Vooral het uitgesteld onderhoud loopt op, schrijven Van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven aan de Tweede Kamer. De kans op verstoringen neemt daardoor toe. Het vaarwegennetwerk heeft het meeste achterstallig en uitgesteld onderhoud.

Extra geld

Jaarlijks trekt het ministerie ongeveer 2,5 miljard euro uit voor instandhouding van de infrastructuur. De Algemene Rekenkamer meldde eerder deze maand ook al dat extra geld nodig is voor het onderhoud van bruggen en sluizen. ANP

Meer over:

minister, onderhoud, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!