Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister wil medicijnen ruimer op voorraad

14-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pillen 930x520
Medicijnenfabrikanten, groothandels en apotheken zouden een ruime voorraad van hun waar moeten aanleggen. Dan ontstaat niet meteen een hinderlijk tekort als de aanvoer even stokt, zoals de afgelopen maanden met de anticonceptiepil gebeurde, hoopt minister Bruno Bruins (Medische Zorg).
Bruins heeft ,,begrepen dat er steeds meer animo is'' voor een voorraadplicht in de geneesmiddelenbranche zelf. Trouw meldt dat de groothandels van de fabrikanten vragen een voorraad van vier maanden te garanderen en zelf beloven een maandhoeveelheid op de plank te houden. Met de fabrikanten zou daarover te praten zijn.

'Tandje bijzetten vanuit de overheid'

De minister hoopt dat de branche inderdaad zelf afspraken maakt over een royalere geneesmiddelenvoorraad. ,,Maar als dat niet tot stand komt, dan moeten we een tandje bij zetten vanuit de overheid.'' Hij wil hoe dan ook eerst met de fabrikanten, groothandels en apotheken in gesprek. Opslag kost immers ook geld en sommige medicijnen zijn maar beperkt houdbaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!