Kassa

Minister Wiebes wint Kassa’s Schijtlijster Trofee

  •  
01-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
eric wiebes 930
De Schijtlijster Trofee van Kassa gaat dit jaar naar Eric Wiebes. De minister van Economische Zaken en Klimaat krijgt met afstand de meeste stemmen van het Kassapubliek. Wiebes werd genomineerd voor de prijs toen hij in december verstek liet gaan bij een uitzending van Kassa over energiebelasting. Die is veel hoger voor huishoudens dan bedrijven.

Veel stemmen voor de winnaar

Maar liefst 71,1% van de stemmers vindt dat Wiebes als verantwoordelijk minister over dit onderwerp aan had moeten schuiven in het consumentenprogramma. Dit jaar waren Beschuitje.nl (1,6%), Crédit Agricole (3,5%), Rabobank (11,9%) en ING (11,9) naast minister Wiebes de andere kandidaten voor de Schijtlijster Trofee. De prijs is voor organisaties, bedrijven of personen die weigeren naar de studio van Kassa te komen of voor camera te reageren en zo tekst en uitleg te geven. Steeds vaker houden ze het bij een schriftelijke reactie of blijft zelfs die achterwege.

Geen tijd voor uitreiking

Behalve dat minister Wiebes in december verstek liet gaan bij Kassa, bleek het ook lastig een afspraak te maken voor de uitreiking van de Schijtlijster. Volgens een woordvoerder had de minister geen tijd omdat hij druk is de problemen voor de Groningers op te lossen. In de provincie was recent een nieuwe aardbeving veroorzaakt door de gaswinning.

'Tijdlijster'

Maar toen Kassa Wiebes op het Binnenhof in Den Haag trof, bleek de minister toch bereid zijn trofee in ontvangst te nemen. Volgens Wiebes was drukte ook de reden dat hij in december niet aanwezig was. “Weet u, het is meer de Tijdlijster dan de Schijtlijster,” aldus Wiebes bij het overhandigen van de Schijtlijster Trofee.

ABP winnaar in 2018

Het hele jaar door kunnen kijkers van Kassa daarom stemmen op partijen die zich niet laten zien in de uitzending. Aan het einde van het seizoen volgt een tweede stemronde. Daarin zitten de 4 kandidaten met de meeste stemmen gedurende het seizoen aangevuld met en 1 wildcard. Die wordt door de redactie van Kassa uitgedeeld. In de afgelopen twee weken koos het publiek daaruit de definitieve winnaar. Vorig jaar werd Kassa’s Schijtlijster Trofee gewonnen door pensioenfonds ABP .
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

harrybre
harrybre2 jun. 2019 - 13:23

Een NLe minister heeft enkel en alleen in het Parlement te komen opdraven, en never-nooit bij een TV programma, laat staan als die een prul willen overhandigen, zelfs al heeft die 10% van de Nederlanders als kijkers. Ik heb liever, dat een NLe minister zich bezig houdt met waar hij of zij voor is ingehuurd: de problemen in ons land op te lossen, dan als vermakelijkheidsclown op te treden in een TV-programma.Voor wat betreft de energiebelasting: Zelfs als ik bij een webshop 100 eenheden bestel, krijg ik een andere prijs als bij slechts één.Bovendien moet de Overheid rekening houden met de concurrentie - waarbij de elektriciteitstarieven voor bedrijven een onderdeel in zijn - , want ten zuiden van Zundert en ten oosten van Winterswijk liggen geen kolkende lava zeeën maar doorgetrokken asfaltwegen en ngo veel erger: internetkabels: als NL te duur wordt, kunnen de alhier werkende bedrijven niet meer concurreren met hun buitenlandse concurrenten, dus vertrekken. De werknemers in de WW. NL doet het in Europa nog niet zo slecht, zie https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Electricity_price_statistics/nl Als laatste: bedrijven hebben geen andere mogelijkheid, dat die hogere energieprijzen in hun eindprijs te stoppen, want er staat u eenmaal geen geldboompje in de directiekamer. Dus, betaalt de NLe consument die elektriciteitsprijs alsnog, net als bij CO2 heffingen.Ik draag dus Kassa voor voor de onbenul-lijster prijs.

tenormin
tenormin2 jun. 2019 - 11:41

Okay, minister Wibus is de schijtlijster geworden. Maar moet zeggen dat hij heel alert en sportief reageerde. Uiteraard eerst verbaasd, want de goede man weet echt op zo'n moment niet wie KASSA is. En humoristisch commentaar, mag ik wel. Op naar de volgende lijster.....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!