Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister Wiebes wint Kassa’s Schijtlijster Trofee

01-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
eric wiebes 930
De Schijtlijster Trofee van Kassa gaat dit jaar naar Eric Wiebes. De minister van Economische Zaken en Klimaat krijgt met afstand de meeste stemmen van het Kassapubliek. Wiebes werd genomineerd voor de prijs toen hij in december verstek liet gaan bij een uitzending van Kassa over energiebelasting. Die is veel hoger voor huishoudens dan bedrijven.

Veel stemmen voor de winnaar

Maar liefst 71,1% van de stemmers vindt dat Wiebes als verantwoordelijk minister over dit onderwerp aan had moeten schuiven in het consumentenprogramma. Dit jaar waren Beschuitje.nl (1,6%), Crédit Agricole (3,5%), Rabobank (11,9%) en ING (11,9) naast minister Wiebes de andere kandidaten voor de Schijtlijster Trofee. De prijs is voor organisaties, bedrijven of personen die weigeren naar de studio van Kassa te komen of voor camera te reageren en zo tekst en uitleg te geven. Steeds vaker houden ze het bij een schriftelijke reactie of blijft zelfs die achterwege.

Geen tijd voor uitreiking

Behalve dat minister Wiebes in december verstek liet gaan bij Kassa, bleek het ook lastig een afspraak te maken voor de uitreiking van de Schijtlijster. Volgens een woordvoerder had de minister geen tijd omdat hij druk is de problemen voor de Groningers op te lossen. In de provincie was recent een nieuwe aardbeving veroorzaakt door de gaswinning.

'Tijdlijster'

Maar toen Kassa Wiebes op het Binnenhof in Den Haag trof, bleek de minister toch bereid zijn trofee in ontvangst te nemen. Volgens Wiebes was drukte ook de reden dat hij in december niet aanwezig was. “Weet u, het is meer de Tijdlijster dan de Schijtlijster,” aldus Wiebes bij het overhandigen van de Schijtlijster Trofee.

ABP winnaar in 2018

Het hele jaar door kunnen kijkers van Kassa daarom stemmen op partijen die zich niet laten zien in de uitzending. Aan het einde van het seizoen volgt een tweede stemronde. Daarin zitten de 4 kandidaten met de meeste stemmen gedurende het seizoen aangevuld met en 1 wildcard. Die wordt door de redactie van Kassa uitgedeeld. In de afgelopen twee weken koos het publiek daaruit de definitieve winnaar. Vorig jaar werd Kassa’s Schijtlijster Trofee gewonnen door pensioenfonds ABP .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!