Kassa

Minister: valboete mag helemaal niet

07-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderenzorg patientenzorg 930 520
Apart kosten in rekening brengen bij ouderen die vaker vallen en hulp nodig hebben mag helemaal niet. Zorginstellingen die dergelijke voorwaarden stellen aan hun cliënten zullen deze moeten schrappen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge de Tweede Kamer dinsdag verzekerd.

Geen rekeningen

De minister benadrukte dat de twee instellingen die zaterdag in het Algemeen Dagblad werden genoemd geen rekeningen hebben gestuurd. Ook bij de Nederlandse Zorgautoriteit zijn geen klachten over extra rekeningen binnengekomen.
In de voorwaarden van de zorginstellingen staat wel dat bij hun cliënten mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht als ze vaak hun alarmknop gebruiken, en daar was De Jonge kort over. ,,Dat is gewoon niet toegestaan. Het gaat om verzekerde zorg.’’

In gesprek met patiënten

Zorginstellingen Aafje Thuiszorg en De Merwelanden hebben aan de minister laten weten wel in gesprek te gaan met cliënten die vaak gebruik maken van hun alarmknop. ,,Dat lijkt me juist de goede weg'', aldus De Jonge.
Uitgebreid onderzoeken hoeveel zorginstellingen dergelijke regels erop nahouden vindt de minister een brug te ver, maar hij wil wel een steekproef laten uitvoeren. In december komt de kwestie mogelijk weer aan bod, als de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Volksgezondheid behandelt. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!