Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Minister Slob zet mogelijk Ster-inkomsten in voor Songfestival

15 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
duncan laurence songfestival 1127
Het kabinet denkt een oplossing te hebben gevonden voor het tekort van 12,4 miljoen euro voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival door de publieke omroep, melden bronnen aan De Telegraaf.
Volgens ingewijden wil minister Slob (Media) het gat in de begroting voor het Songfestival bijeenbrengen door plots meevallende Ster-inkomsten in te zetten. Dat betekent dat het geld dus uit de eigen portemonnee van de publieke omroep komt, waardoor er geen belastinggeld mee gemoeid zou zijn.

Verwachte kosten Songfestival

Na de eerdere winst van Duncan Laurence in Tel Aviv wordt het songfestival volgend jaar in Rotterdam gehouden. De verwachting is dat het spektakel 26,5 miljoen euro gaat kosten. Daarvan neemt de European Broadcasting Union - de drijvende kracht achter het internationale liedjesfestijn - 9,6 miljoen voor haar rekening. De NPO draagt 2,5 miljoen euro bij, omroep AVROTROS 2 miljoen.
Bron: De Telegraaf

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!