Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister Rosenthal lanceert reisapp

18-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphones_07.jpg
Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) lanceert maandag op Schiphol een zogenoemde reisapp. De applicatie voor smartphones bevat reisadviezen per land, informatie in geval van een calamiteit en contactgegevens van Nederlandse ambassades en consulaten. De app is vanaf maandag gratis te downloaden onder meer via de website van het ministerie, zo liet een woordvoerder zondag weten.
Informatie
Naast actuele reisadviezen geeft de app ook informatie over noodgevallen, bijvoorbeeld wanneer iemand een paspoort is verloren, je bent bestolen of gearresteerd, of als iemand vermist is of in het ziekenhuis ligt. De applicatie geeft ook een melding als in een land een crisis is ontstaan, bijvoorbeeld bij politieke rellen als in Egypte vorig jaar of bij een natuurramp en komt met informatie over grote evenementen in een land.
Zonder internet
,,De informatie van de app is ook toegankelijk als je geen internetverbinding hebt. Eerder bezochte pagina's worden automatisch opgeslagen. Handig als iemand tijdens een calamiteit snel informatie nodig heeft'', aldus de woordvoerder.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!