Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister positief over plan bordeel Amsterdam

10-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tweede-Kamer_18.jpg
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) is niet negatief over een initiatief van Amsterdam om sekswerkers te helpen hun eigen bordeel op te zetten en te runnen. Volgens hem wordt de gemeente niet zelf de exploitant van het seksbedrijf en bestaat er geen juridisch bezwaar tegen de beoogde opzet.
Betrokkenheid
Opstelten zei dat dinsdag in de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de SGP, die het niet eens is met deze vergaande betrokkenheid van de gemeente Amsterdam met de prostitutie. Het gemeentebestuur wil dat een bonafide partij vijf panden op de Wallen huurt waar de prostituees hun werk kunnen doen. Die panden zijn nu nog in het bezit van NV Stadsgoed, een dochter van een corporatie.
Sekssector
De minister denkt dat het plan past in de aanpak van uitbuiting en van mensenhandel in de sekssector. Ook als het de gemeente onverhoopt niet zou lukken om een goede verhuurder te vinden en zelf eigenaar zou worden van de panden om aan prostituees te verhuren, zou dat volgens Opstelten niet op juridisch bezwaar stuiten. Maar hij wil eerst een onderzoek van de gemeente afwachten. Daarna moet ook de gemeenteraad er nog een besluit over nemen.
Toezichthoudende rol
De SGP vreest ook dat de betrokkenheid van de gemeente haaks staat op de toezichthoudende rol die de gemeente nu heeft op de prostitutiesector. Maar de minister zei dat het toezicht gegarandeerd blijft.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!