Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Minister: kijken naar gifnorm aardbeien

6 nov 2017
  •  
leestijd 1 minuut
Aardbeien 930x520
Het is altijd goed om te kijken of de normen voor bestrijdingsmiddelen in etenswaren afdoende zijn. Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten zei dat maandag in Brussel naar aanleiding van het bericht dat aardbeien zes keer giftiger zijn dan ander fruit in de supermarkt.

Zeven tot acht schadelijke stoffen

Op aardbeien worden gemiddeld zeven tot acht schadelijke stoffen gespoten, meldde Trouw zaterdag. ,,We moeten nu goed kijken wat dat precies inhoudt'', zei Schouten voorafgaand aan haar eerste overleg met haar EU-collega’s. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet toe op handhaving van de normen en stelt dat de waardes binnen de normen blijven, aldus de minister.

Geen risico's volgens NVWA

De NVWA liet zaterdag weten geen risico's te zien en in te grijpen als die er wel zijn. De toezichthouder benadrukte dat de Europese normen voor deze stoffen heel streng zijn. Schouten verwacht nog wel een discussie over de kwestie. ,,Altijd kijkt men periodiek weer naar hoe de normen worden vastgesteld en dat zal nu ook ongetwijfeld gebeuren.’’
De minister zei naast het belang van de boeren ook duurzaamheid, de natuur en het klimaat als leidraad te nemen. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's