Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Minister Kamp: afschaffen extra belkosten naar EU-landen onwenselijk

3 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
930 x 520 ANP Minister Henk Kamp
Demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken wil de extra kosten voor bellen naar andere EU-landen niet afschaffen. Dat laat hij weten naar aanleiding van Kamervragen van D66.
Roamingkosten afgeschaft
De roamingkosten werden eerder dit jaar door de Europese Unie afgeschaft. Consumenten kunnen nu bellen, sms’en en internetten vanuit andere EU-landen zonder extra roamingkosten. Er hoeft geen aparte bundel meer gekocht worden.
Hoewel smartphonegebruikers niet meer extra betalen voor bellen vanuit het buitenland naar een EU-land, wordt er voor een telefoongesprek vanuit Nederland naar een Europees land wel extra kosten gevraagd.
"Niet wenselijk"
Volgens de minister wordt de concurrentie tussen telecombedrijven lastiger gemaakt als de extra kosten worden afgeschaft. Zo zouden providers het tarief voor internationaal bellen niet langer kunnen gebruiken als middel om zich te kunnen onderscheiden van de concurrenten.
Volgens Kamp is het reguleren van internationale belkosten binnen de Europese Unie “niet wenselijk” en hij verwacht ook niet dat de Europese Commissie een wetsvoorstel hiervoor zal indienen.
Oproep
D66-Kamerlid Jan Paternotte stelde de vraag naar aanleiding van een oproep van 150 Europarlementariërs. In de oproep vragen zij om extra kosten bij telefoongesprekken af te schaffen omdat deze situatie “niet thuishoort in de 21e eeuw”.
Rekenhulp
ConsuWijzer introduceerde onlangs een handige rekenhulp . Consumenten kunnen met de rekentool berekenen hoeveel data zij kunnen verbruiken in de EU.
Eerder gaf Kassa al antwoord op de belangrijkste vragen omtrent de nieuwe roamingregels. Lees het artikel hier terug .
Bron: Nu.nl/Tweakers

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!