Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister Hoekstra: maak geen misbruik van coronacrisis

25-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wopke hoekstra 1127
Minister Wopke Hoekstra (Financiën) vindt het "onacceptabel" dat er bedrijven zijn die het "gore lef" hebben om misbruik te maken van de coronacrisis.
"Het is echt belangrijk om hier nog een keer een moreel appel te doen op alle betrokkenen: help elkaar", zei de minister tijdens een debat met de Tweede Kamer over het economisch steunpakket van het kabinet. "Wees eerlijk en redelijk. Richting klanten, richting leveranciers, richting huurders en ook richting de overheid.... Er zijn helaas voorbeelden van mensen die denken: dit is het moment om te knijpen in condities", zegt Hoekstra. "Dat is onacceptabel."

'Overheid achter zich aan'

De regelingen die het kabinet nu optuigt om ondernemers door de coronacrisis te helpen zijn "bedoeld voor die mensen en die bedrijven die met hun vingers tussen de deur komen", benadrukt Hoekstra. Mensen of bedrijven die het "gore lef" hebben daar misbruik van te maken, krijgen de overheid achter zich aan, bezweert de bewindsman. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!