Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Minister Hoekstra: maak geen misbruik van coronacrisis

25 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
wopke hoekstra 1127
Minister Wopke Hoekstra (Financiën) vindt het "onacceptabel" dat er bedrijven zijn die het "gore lef" hebben om misbruik te maken van de coronacrisis.
"Het is echt belangrijk om hier nog een keer een moreel appel te doen op alle betrokkenen: help elkaar", zei de minister tijdens een debat met de Tweede Kamer over het economisch steunpakket van het kabinet. "Wees eerlijk en redelijk. Richting klanten, richting leveranciers, richting huurders en ook richting de overheid.... Er zijn helaas voorbeelden van mensen die denken: dit is het moment om te knijpen in condities", zegt Hoekstra. "Dat is onacceptabel."

'Overheid achter zich aan'

De regelingen die het kabinet nu optuigt om ondernemers door de coronacrisis te helpen zijn "bedoeld voor die mensen en die bedrijven die met hun vingers tussen de deur komen", benadrukt Hoekstra. Mensen of bedrijven die het "gore lef" hebben daar misbruik van te maken, krijgen de overheid achter zich aan, bezweert de bewindsman. ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!