Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister: geen landelijk actieplan schimmel

13-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis_huur_woning_930x520
Minister Kajsa Ollongren (Wonen) voelt niets voor een landelijke aanpak van schimmel en vocht in huurwoningen. Ze legde een oproep van de grootste regeringspartij VVD en oppositiepartij SP naast zich neer. Ze noemde het verzoek ,,toch wat ingewikkeld''. Ze vindt dat het probleem plaatselijk moet worden opgepakt.
SP en VVD pleitten voor een ,,nationaal actieplan'', ook in verband met de volksgezondheid. Huurders zouden woningcorporaties bijvoorbeeld moeten kunnen dwingen wat aan het probleem te doen. Nu kunnen gedupeerden slechts een verlaging van de huur krijgen.

Druk nodig op corporaties

Waar ziekmakende schimmel en vochtplekken onvoldoende worden aangepakt, is druk nodig op corporaties, stelt SP-Kamerlid Sandra Beckerman. ,, Als huurder kun je nu naar de huurcommissie, maar je hebt niet zoveel aan een korting van de huur als je kinderen ziek worden van schimmel in de woning.'' Volgens Ollongren kan een huurder desnoods naar de rechter stappen.

Half miljoen woningen

De SP gaat er vanuit dat het om meer dan een half miljoen woningen gaat. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!