Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister: geen aanwijzingen voor komst negatieve spaarrente

16-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spaarpot930x520
Kleine spaarders in Nederland hoeven zich volgens minister Wopke Hoekstra van Financiën vooralsnog geen zorgen te maken dat ze rente moeten betalen op hun spaargeld. Hij zegt daarvoor 'geen signalen te hebben gekregen'.
Banken moeten steeds meer betalen om hun geld bij de Europese Centrale Bank (ECB) te stallen. Dat komt omdat de ECB de rente steeds verder verlaagt. Dat zouden de banken kunnen doorberekenen aan hun spaarders. Onder andere België gaat dat voorkomen door een verbod op negatieve spaarrente.

'Niet vooruit lopen op scenario's'

De minister stelt niet vooruit te willen lopen op scenario's die worden voorbereid. Hoekstra verzekert de ontwikkelingen op de voet te volgen. Een deel van de vermogende spaarders worden door hun private bankier al wel belast met een negatieve spaarrente. Grote banken hebben zich daar nog niet aan gewaagd, en minister Hoekstra zegt daar ook nog 'geen aanwijzingen' voor te hebben. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!