Kassa

Minister De Jonge roept mensen op terug te keren in de zorg

  •    •  
17-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
zorg 1127
Minister Hugo de Jonge probeert voormalig zorgmedewerkers met een persoonlijke brief te bewegen terug te keren in hun oude beroep. In totaal 3000 mensen krijgen donderdag post van de minister van Volksgezondheid.

Op deze manier probeert Hugo de Jonge mensen weer warm te maken voor een baan in de zorg. In eerste instantie zijn 3000 mensen aangeschreven, maar het is de bedoeling dat iedereen die in de zorg heeft gewerkt op wordt geroepen. Dat meldde De Jonge donderdag in het NOS Radio 1 Journaal.

De adressen van de oud-medewerkers komen via het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Alle geadresseerden hebben minimaal drie jaar in de zorg gewerkt en zijn niet langer dan tien jaar bij hun werk in de zorg weg. De campagne is voornamelijk gericht op verpleegkundigen en verzorgenden. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat17 okt. 2019 - 15:05

Tja het duurde even maar we krijgen het door hoor. Helaas verkeerd gedacht dat we als hoogst onbetrouwbare werkgevers ongestraft het aan de crisis onschuldige hardwerkende volk kon slachtofferen door ze af te knijpen en te ontslaan. Gek hoor dat deze mensen nu weigeren tegen flut contracten en salarissen terug te keren, toch ongelofelijk brutaal hoor dat zij dit soort oproepen negeren. Stel Hugo en zijn mede kornuiten in het Haagse voor om nu eerst vertrouwen terug te winnen door alle crisis veroorzakers aan te pakken onder de pluk ze wetgeving en met de opbrengst hiervan het hardwerkende volk te rehabiliteren en schadeloos te stellen mogelijk krijgen de werkgevers dan gehoor. Lets say "power to the people" mensen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!