Kassa

Minister bekijkt medisch beroepsgeheim

12-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts-groot_16.jpg
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) bekijkt in hoeverre het medisch beroepsgeheim heilig is. ,,Bescherming van de patiënt is niet in alle gevallen een absoluut gegeven'', aldus een woordvoerder van de minister dinsdag.
Schietdrama Alphen
Het medisch beroepsgeheim staat ter discussie naar aanleiding van het onderzoek naar Tristan van der Vlis, de man die in Alphen aan den Rijn zes mensen en zichzelf doodschoot in een winkelcentrum. De vraag is of hulpverleners op de hoogte waren van zijn plannen en zo ja, of ze dan aan de bel hadden moeten trekken. Volgens hoofdofficier Kitty Nooy hebben de ouders van Tristan bij de zorginstelling waar hij onder behandeling was gemeld dat hun zoon wapens bezat. De zorginstelling, GGZ Rijnstreek in Alphen aan den Rijn, wenste hier niet op te reageren.
'Grenzen aan beroepsgeheim'
De minister benadrukt dat het medisch beroepsgeheim een belangrijke bescherming biedt aan patiënten, maar dat er grenzen zijn. ,,In uitzonderingsgevallen kan de betrokken arts voor zichzelf de reikwijdte ervan bepalen, maar het is goed dat uiteindelijk ook de rechter over doorbreking van het beroepsgeheim kan beslissen'', aldus de woordvoerder.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!