Kassa

'Minimumprijs op vliegticket vindt meerderheid goed idee'

22-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
vliegtuig lucht 1127
Van de Nederlandse reizigers vindt de meerderheid (55 procent) het geen probleem als er een minimumprijs op vliegtickets wordt gesteld. Dat meldt Vliegtickets.nl op basis van een peiling onder 2500 mensen. 62 procent van de respondenten zegt bereid te zijn meer te betalen voor een ticket wanneer een deel van de prijs gebruikt wordt om de hoeveelheid CO2-uitstoot te compenseren. 
Eerder deze maand kondigde Oostenrijk al een minimumprijs voor vliegtickets aan. Ook de Franse minister van Milieu Élisabeth Borne zei maandag voorstander te zijn van de minimumprijzen. Kamerleden Jan Paternotte (D66) en Eppo Bruins (ChristenUnie) vrezen dumpprijzen nu de vraag naar vliegreizen door de coronacrisis sterk is gedaald. Ze willen ook in Nederland minimumprijzen op vliegtickets zien. Dat minimum zou dan neerkomen op een prijs van ongeveer 35 euro.

Prijzen staan onder druk

Uit de enquête van Vliegtickets.nl blijkt dat de prijzen van vliegtickets naar diverse bestemmingen in Europa, zoals Nice, Málaga en Lissabon, tot 25 procent gedaald zijn ten opzichte van vorig jaar. Een marketingmanager van het ticketbedrijf geeft aan dat het aantal vluchten en de concurrentie op dit moment langzaam toeneemt. Daardoor is het logisch dat de prijzen nu onder druk staan.
Volgens Vliegtickets.nl is stunten met ticketprijzen niet alleen funest voor de maatschappijen zelf, maar ook niet bevorderend voor het milieu. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) zei vorige week dat er aan een minimumprijs voor vliegtickets veel juridische haken en ogen zitten. Volgens haar staan Europese regels zo'n maatregel in de weg. Luchtvaartmaatschappijen easyJet en Transavia zeggen dat een minimumprijs weinig CO2 zal besparen en geen milieuvoordelen heeft. ANP 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

kama
kama22 jun. 2020 - 14:37

Ja, goed idee. Minimaal € 100 per ticket (enkele reis) . Dat is 1 avond minder naar de kroeg. Dus helemaal niet te duur.

1 Reactie
miennaamishaaz
miennaamishaaz22 jun. 2020 - 15:22

Het probleem is is als ze Minimum Prijzen hanteren ze ook Maximum prijzen moeten hanteren. Omdat anders Vliegmaatschappijen de Prijzen Mooi rond de 500-600 euro zetten een Half jaar van te voren voor een Budget vlucht. En daarna in de laatste paar weken rond de Wettelijke Minimum prijs.Hierdoor krijg je dat iedereen op het laatst boekt. en je doordat er veel mensen rondt het zelfde tijdstip boeken een Dubbele of driedubbele boeking hebt. Want de server/systeem ziet dan 3 bestellingen op exact hetzelfde moment. waardoor ze nou juist meer vliegtuigen moeten inzetten waarvan het gevolg is dat die meer CO2 uitstoten in totaal.Omdat mensen anders mogelijk niet hebben gekozen om te vliegen, als de prijzen maximaal {voorbeeld:  150 euro} waren. dan kozen ze voor een vergelijkbaar vervoer wat net so snel was.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!