Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Minimumloon voor meer mensen met bijbaan

30 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
930 x 520 pizza bezorger
Mensen die geen arbeidsovereenkomst hebben maar op basis van een opdrachtovereenkomst (ovo) of andere overeenkomst werken, hebben vanaf 1 januari 2018 recht op het wettelijk minimumloon. Het gaat bijvoorbeeld ook om zogenoemde aanneem-, uitgeef-, of vervoersovereenkomsten. Het gaat vaak om een bijbaan of tijdelijke klus.
Een streep door lage tarieven
Het kan pakketbezorgers, krantenbezorgers en pizzakoeriers betreffen, maar bijvoorbeeld ook personen die een column schrijven. Met het minimumloon wil minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) misbruik voorkomen. Er wordt een streep gezet door te lage tarieven.
Gastouders uitgezonderd
Ruim 431.000 mensen kunnen ervan gaan profiteren. Gastouders die kinderen in eigen huis opvangen worden uitgezonderd van de nieuwe regeling.
Niet voor zzp'ers
Het wettelijk minimumloon geldt niet voor zelfstandige opdrachtnemers (zzp'ers). Zij hebben een andere positie op de arbeidsmarkt. ANP

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!