Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Minder zaken OM rond jaarwisseling

2 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
politie-930x520
De politie heeft in totaal 250 aangehouden personen bij het Openbaar Ministerie aangeleverd op verdenking van een misdrijf rond de jaarwisseling. Dat blijkt uit een inventarisatie die dinsdag bij parketten van het OM is gehouden. Dit aantal is licht gedaald ten opzichte van vorig jaar; toen werden er op 1 januari 254 verdachten aangeleverd bij het OM.
De meeste feiten betreffen geweld. In 61 gevallen ging het om geweld tegen hulpverleners zoals agenten, ambulancepersoneel en brandweer, 100 maal geweld tegen overige personen en 58 maal geweld tegen goederen. In 31 zaken gaat het om andere feiten, zoals vuurwerkzaken.

Voor de rechter

Personen die verdacht worden van geweld tegen hulpverleners worden in beginsel voor de rechter gebracht. De hulpverleners zorgen volgens het OM voor de veiligheid van iedereen tijdens de jaarwisseling en moeten ongehinderd hun werk kunnen doen. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!