Kassa

Minder vrouwen slikken de pil

  •  
25-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4568403.jpg
In de afgelopen tien jaar is het pilgebruik onder vrouwen gedaald. Van alle vrouwen tussen 18 en 45 jaar gebruikte in 2008 40 procent de pil. In 1998 slikte nog bijna 50 procent van deze groep de pil. Dat heeft het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) woensdag gemeld.
De grote daling van het pilgebruik vond volgens CBS onderzoeker Jan Latten plaats tussen 1998 en 2003. Sindsdien is het gebruik van de pil nauwelijks veranderd. Volgens het CBS heeft negatieve berichtgeving de afname van het pilgebruik mogelijk veroorzaakt. De derde generatie-pillen zouden een verhoogde kans op trombose geven. Ook zou het dagelijks slikken van synthetische hormonen niet meer bij het hedendaags beeld van een gezond leven passen. De pil is nog wel het meest toegepaste voorbehoedsmiddel.
Het pilgebruik onder jonge vrouwen tussen 18 en 24 jaar is sinds 2003 juist toegenomen. Volgens het CBS slikt twee derde van de vrouwen in deze leeftijdscategorie de pil. Het CBS meldt eveneens een opvallende daling van het aantal abortussen en zwangerschappen bij tieners. Binnen Europa is Nederland volgens het land met de minste tienerzwangerschappen en tienergeboortes, zegt het CBS.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!