Kassa

'Minder voedselverspilling in de zorg'

05-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eten bord mes vork bestek 930
Minder voedselverspilling in de zorg is goed mogelijk, zegt stichting voor gezond en duurzaam eten en drinken Diverzio. Volgens haar hebben bijna honderd Nederlandse zorgorganisaties in het afgelopen jaar samen al een besparing van zeker 5 miljoen euro behaald door mee te werken aan het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel.
Slimmer
Dat bereikten ze door slimmer in te kopen en te werken, onder meer door meer te letten op de hoeveelheden. Tegelijk werden maaltijden lekkerder en aantrekkelijker gemaakt voor de verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld ouderen of kinderen. Daardoor hoefde minder te worden weggegooid.
Fors duurder
,,Tegelijk maakten de deelnemers hun eten fors duurzamer'', aldus Diverzio, dat de resultaten van 89 deelnemende zorgorganisaties onderzocht: negentien ziekenhuizen, 63 ouderenzorg- , verpleeghuis- en thuiszorgorganisaties plus zeven GGZ-instellingen. Zo werden meer streekproducten en biologisch voedsel ingeslagen. Volgens een woordvoerder kan beter eten ook gezondheidswinst en dus ook kostenbesparing opleveren.
Dinsdag is er een conferentie over het onderwerp in Wijchen, nabij Nijmegen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!