Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder verliezen CZ door zachte aanpak wanbetaler

03-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CZ.jpg
Zorgverzekeraar CZ heeft de verliezen wegens wanbetalingen in vijf jaar tijd met de helft weten terug te brengen. Niet door klanten met betalingsachterstanden hard aan te pakken, maar juist door ze tegemoet te komen, meldt de Volkskrant.
Betalingsregelingen
CZ treft vijf keer zoveel betalingsregelingen als vroeger en die worden veel beter nageleefd dan voorheen. In 2010 was CZ jaarlijks 20 miljoen euro kwijt aan oninbare premie-achterstanden. Vorig jaar was dat om en nabij 10 miljoen euro.
Strafheffing
Voor 2010 nam ook CZ klanten die hun premie niet op tijd betaalden stevig onder handen, maar met die benadering liepen schulden steeds vaker uit de hand. Zodra een verzekerde meer dan een half jaar achterloopt met betalen, moet de verzekeraar hem aanmelden bij Zorginstituut Nederland. Dan raakt de wanbetaler van de regen in de drup, want dat Zorginstituut legt de schuldenaar ook nog een strafheffing op.
Bron: Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

jacstultjens
jacstultjens11 nov. 2016 - 10:40

Dat men zich in de eerste pllats moet afvragen waarom betalen deze personen niet, en laten we dan gaan praten met deze personen  hoe kunnen we dit oplossen. En de personen direct overdragen naar het Zorginstituut  vind ik belachelijk en dan heb ik het nog niet over de boete die ze krijgen, een boete die is opgelegt door het ministerie van volksgezondheid Mevr Schippers die heeft zich nog nooit afgevraagd waarom paersonen hun zorgpremie niet betalen als ik in zo een situatie zou zitten was dat het eerste wat ik niet meer zou betalen 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!