Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder troep te vinden op het naakstrand

05-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
strand_druk_01.jpg
Waar drukbezochte stranden bij Zeeuwse badplaatsen na een zomerse dag bezaaid liggen met afval en sigarettenpeuken, is het naaktstrand bij Domburg opvallend schoon. Dat zei een woordvoerder van Stichting De Noordzee zondag.
Nauwelijks peuken
,,We vonden nauwelijks peuken op het naakstrand. Ik durf hieruit niet te concluderen dat bezoekers van naakstranden minder roken of schoner zijn, maar het was wel opmerkelijk hoe schoon het er was'', zei de woordvoerder.
Opruimteam
Op de reguliere stranden lijken bezoekers de prullenbak minder goed te kunnen vinden, blijkt uit de vondsten van het opruimteam. Op het strand bij Walcheren leverde 200 meter strand onder meer 111 kleine stukjes plastic, 93 sigarettenfilters en 87 snoep- en snackverpakkingen op.
Blauwe touwtjes
De vrijwilligers vinden naast afval van recreanten ook rotzooi afkomstig van schepen, zoals netten en touw. ,,We komen veel blauwe touwtjes tegen, die vissers gebruiken om hun netten te beschermen'', aldus de zegsman.
Actie
Vrijwilligers van de stichting zijn donderdag in Cadzand, tegen de Belgische grens, begonnen met opruimen. Tot en met 24 augustus wordt met de schoonmaakactie het hele Nederlandse strand afgewerkt. De stichting rondt zondag de Zeeuwse stranden af. Vanaf maandag zijn de Zuid-Hollandse stranden aan de beurt. De actie zal op het strand van Schiermonnikoog eindigen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!