Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder treinen vanwege verwachte sneeuw

28-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_winterweer_02.jpg
De NS en ProRail laten donderdag op de drukke trajecten minder treinen rijden. De reden voor de 'winterdienstregeling' is mogelijke sneeuwval. Het besluit is uit voorzorg genomen, aldus de organisaties.
Niet elk kwartier een trein in Randstad
In de Randstad rijdt daarom donderdag elk half uur een trein. Normaal gesproken komt er elk kwartier een nieuwe trein. In provincies als Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland verandert er niets aan de reguliere dienstregeling.
Door volgens een winterdienstregeling te rijden, is er meer ruimte om eventuele winterse storingen op te lossen en ontstaan er minder snel files op het spoor. In vergelijking met een 'normale dag' rijdt donderdag ongeveer 80 procent van de treinen.
ProRail zet extra sneeuw- en storingsploegen in. Ook staan meerdere hulplocomotieven klaar om eventuele problemen als gevolg van sneeuw of strenge vorst snel op te lossen. Treinen worden zo veel mogelijk verlengd, maar doordat er minder treinen rijden zal het volgens NS en ProRail druk zijn in de treinen.
Sneeuwoverlast twijfelachtig
Of het donderdag tot problemen komt, is nog maar de vraag. Weeronline.nl meldt dat er wel sneeuw kan vallen, maar dat de kans aanwezig is dat de sneeuw lang niet altijd zal blijven liggen. Dat heeft vooral te maken met de harde wind. De temperatuur komt vermoedelijk boven de nul graden uit overdag. Voor een langere periode wordt regelmatig winters weer verwacht.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!