Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder problemen rond de geboorte sinds rookverbod

22-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rook 930x520
Sinds de invoering van het rookverbod in de Nederlandse horeca zijn er 4 tot 5 procent minder kinderen die met een te laag gewicht worden geboren. Ook het aantal extreem te vroeg geboren kinderen is afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van Jasper Been van Erasmus MC, meldt het AD.
De onderzoekers keken naar geboortecijfers tussen 2000 en 2011, waarbij ze letten op de invoering van de rookvrije werkplek begin 2004 en de invoering van de rookvrije horeca in juli 2008. De invoering van de rookvrije werkplek leidde niet tot belangrijke veranderingen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

AlischaN
AlischaN27 sep. 2019 - 13:39

Alles ligt maar aan het roken.... ik heb 3 kinderen en gewoon gerookt in de zwangerschap de eerste was 3750 gr de 2e 4000 en de 3e 4150 en gewoon op tijd geboren,  dus hoe dan ligt het aan het roken te lichte en te vroege kinderen??? Ennnnn ze zijn kerngezond en zijn inmiddels 34, 32 en 23 jaar !! Lang leve de sigaret! Pffff wordt hier zo moe van en laat ieder voor zich beslissen.Ik heb nog een tip voor de regering: Als jullie willen dat iedereen stopt met roken, haal dan de tabak helemaal van de markt, niet meer verkopen en geen gezeik en reclames, discussies enz!! Maar neeeeee dan loopt de staatskas miljoenen mis, kunnen ze niet meer profiteren van onze centjes.Vraag me af wat dit gezeik omtrent niet meer roken allemaal al wel niet gekost heeft!!!!

hendrikus-a
hendrikus-a22 apr. 2016 - 13:30

Wel vreemd, dat de rookvrije werkplek minder invloed heeft. Veel mensen zaten meer in de rook op hun werk, dan in de rook in de horeca lijkt mij.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!