Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder Nederlanders op wintersportvakantie

23-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wintersport_06.jpg
Minder Nederlanders zijn afgelopen seizoen op wintersportvakantie gegaan en ze gingen ook minder vaak. Het aantal ondernomen wintersportvakanties daalde met zo'n 6,5 procent, van 994.000 naar 929.000. Dat maakte NBTC-NIPO Research bekend.
Economische crisis
Als belangrijkste reden noemt het toerismebureau de economische crisis. ,,Mensen zijn toch wat terughoudender in vakanties en hun uitgaven. En wintersportvakantie is toch een luxeproduct.'' Daarnaast heeft het volgens NBTC ook te maken met de vergrijzing. ,,Wintersportvakanties worden vooral ondernomen door relatief veel jonge mensen.''
Zelf regelen
Wintersporters lijken er overigens steeds vaker voor te kiezen om de skivakantie zelf te regelen dan een pakketreis te boeken via een reisorganisatie. Ze boeken dan bij de accommodatie zelf, of via de plaatselijke verkeersbureaus.
Minder bestedingen
De sneeuwgangers gaven dit jaar ook minder geld uit. De totale bestedingen kwamen uit op 625 miljoen euro tegen 650 miljoen een jaar eerder. Oostenrijk was opnieuw de populairste bestemming voor een skivakantie, gevolgd door Frankrijk en Duitsland.
Speelt al een tijdje
Het afnemende animo voor skivakanties speelt al een tijdje. In het seizoen 2012-2013 dook het aantal wintersportvakanties al van ruim 1,1 miljoen naar 994.000. Het wintersportseizoen loopt van 1 oktober tot 31 maart. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!