Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je live op maandag, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

'Minder Nederlanders eten vlees dan in 2016'

21-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees 1127
Ongeveer 5 miljoen Nederlanders eten niet of nauwelijks vlees, dat is 7 procent meer dan in 2016. Dat concludeert onderzoeksbureau Multiscope op basis van een onderzoek gehouden onder 7300 mensen.
Volgens de onderzoekers gaat het vooral om vrouwen, jongeren en alleenstaanden die minder of geen vlees eten. Mannen, gezinnen of stelletjes en ouderen eten wel vaker vlees. Nog ongeveer twee derde van de bevolking eet het nog iedere dag. Volgens de Smart Food Monitor at 71 procent van de bevolking in 2016 nog dagelijks vlees.
Van alle jongeren tussen de 18 en 34 jaar oud is 7 procent vegetariër of veganist. Bij mensen ouder dan 50 is dit 3 procent.

Voeding en goed voor milieu

Bij het grootste deel van de ondervraagden, 75 procent, staan gezondheid en kwaliteit van de voeding voorop. Ongeveer twee op de vijf Nederlanders kijkt ook naar wat goed is voor het milieu en volgens het onderzoek houden vrouwen zich daar vaker mee bezig dan mannen. ANP

Meer over:

vleeseter, voeding

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar