Kassa

Minder mensen vieren Valentijn

  •  
13-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2364785.jpg
Minder mensen dan vorig jaar doen aan Valentijn dit jaar, maar de mensen die hun lief verrassen op de 14e februari geven er wel meer aan uit dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van Q&A Research en Consultancy. Het bedrijf maakte dat donderdag bekend.
Iets minder dan een kwart (24,7 procent) van de Nederlanders gaat dit jaar zeker iets aan Valentijnsdag doen. Dit is een daling van ruim 18 procent ten opzichte van vorig jaar. Gaven we per persoon vorig jaar nog gemiddeld 29,70 euro uit, dit jaar spenderen we er per persoon gemiddeld 32,11 euro aan. Het populairste geschenk blijft de traditionele Valentijnskaart.
De mensen die niet aan Valentijn doen, zeggen het te laten omdat Valentijn te commercieel geworden is (50,3 procent). Ruim 21 procent van de 2244 respondenten vindt Valentijnsdag zonde van het geld.
Op de verlanglijst staan voor vrouwen op de eerste plaats een kaartje (42 procent), op de tweede plaats een bosje bloemen (33,1 procent) en op de derde plaats een etentje (19,6 procent). In het algemeen zijn dit ook zaken die mannen kopen. 7,5 procent van de mannen die aan valentijn doet is van plan lingerie te kopen. Slechts 1,9 procent van de vrouwen hoopt dit echter te krijgen voor Valentijnsdag.
Mannen hopen op Valentijnsdag vooral op een kaartje (46 procent), een etentje (15,5 procent) of iets lekkers (12,7 procent). Dit zijn ook voornamelijk de cadeaus die vrouwen van plan zijn te kopen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!