Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder mensen tevreden met hun woonomgeving

06-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
Straat 1127

Volgens de regionale Monitor Brede Welvaart 2021, van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren mensen in het afgelopen jaar minder tevreden met hun woonomgeving dan het jaar ervoor. Volgens het onderzoek komt dit onder meer door afstand tot voorzieningen. 

Uit de Monitor Brede Welvaart 2021 blijkt dat de afstand tot voorzieningen zoals basisscholen, cafés en sportmogelijkheden gemiddeld groter worden. Verder Zijn mensen minder tevreden met de woning en de omgeving daarvan. 

Veel aspecten nagenoeg onveranderd

Overige aspecten die zijn gemeten liggen volgens het CBS nagenoeg gelijk met een jaar eerder. Daarbij gaat het onder meer om welzijn, gezondheid, vrije tijd en materiële welvaart. Ook onderzoekt het CBS sociale, economische en natuurlijke hulpbronnen die de toekomstige generaties nodig hebben om evenveel welvaart te ervaren als de huidige generaties. 

Verschillen tussen gebieden

Volgens het CBS zijn er toch grote verschillen tussen gebieden. Zo zijn mensen die in steden wonen gemiddeld minder gezond, hebben minder te besteden en voelen zich minder veilig in vergelijking met mensen die buiten de stad wonen. 

Opvallende uitschieters zijn Noord-Oost Groningen, waar enkele gemeenten laag scoren. Castricum, Voorschoten, Teylingen en Vught scoren daarentegen hoog, volgens het CBS. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!