Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder mensen positief over corona-aanpak overheid

12-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rutte 1127
Het vertrouwen dat de overheid kan omgaan met de corona-uitbraak is gedaald. Voor lange tijd schommelde het vertrouwen rond de 70 procent, maar is nu gedaald naar 63 procent. Dat concludeert adviesbureau Citisens na een peiling onder ruim 2500 mensen uit een eigen onderzoekspanel. De vorige peiling van Citisens kwam op 28 april naar buiten.
Zeker 70 procent van de respondenten noemt de routekaart waarmee het kabinet stapsgewijs gaat versoepelen goed. Ze geven ook aan dat ze meer perspectief en een beetje meer lucht willen en er is ook veel steun voor het openen van middelbare scholen. Ruim de helft van de mensen ziet het zitten als de terrassen en bioscopen weer open zullen gaan.

Communicatie over mondkapjes

De routekaart roept daarnaast ook vragen op. De communicatie van de overheid wordt als minder positief ervaren. Dit daalde van 76 naar 66 procent. De vraag naar communicatie over mondkapjes is groot en een deel van de respondenten geeft aan dat ze meer willen weten over het gebruik van de mondkapjes (68 procent), maar ook over hoe je eraan komt (61 procent). 
Ruim driekwart van de ondervraagden maakt zich zorgen over de gevolgen voor de economie, maar slechts een kwart is bezorgd over eigen baan of inkomen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!