Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Minder mensen op zomervakantie

17 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4394428.jpg
Het begint er nu echt op te lijken dat mensen in tijden van crisis de zomervakantie laten voor wat die is. Zowel de boekingen voor vliegvakanties als die voor autovakanties lopen nog steeds achter op vorig jaar, zo blijkt uit maandag gepresenteerde boekingscijfers van brancheorganisatie ANVR.
Uit de cijfers tot en met eind juli blijkt dat de vakantieboekingen voor het zomerseizoen nog 9 procent achterlopen op de boekingen van vorig jaar.
Vakantiegangers laten het vooral bij de verre vliegreizen afweten. Het aantal boekingen loopt daar 24 procent achter op vorig jaar. Vliegvakanties binnen Europa leveren 14 procent in. ,,Het totale aantal geboekte vliegvakanties loopt daarmee 16 procent achter'', aldus de ANVR. Ook de geboekte autovakanties lopen tot en met eind juli nog 3 procent achter op vorig jaar.
Omdat mensen steeds later boeken, bleef de hoop bestaan dat de achterstand kon worden ingelopen. ,,De nul zullen we niet meer halen, maar misschien pakken we nog wat terug'', zei een woordvoerster van de ANVR.
Het zomerseizoen loopt voor de reisbranche tot 1 november. Ook de herfstvakantie valt daar dus nog in. ,,De mensen boeken dit jaar nu eenmaal later. Voor de herfstvakantie moeten de mensen nog boeken'', aldus de ANVR.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar