Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder mensen naar de zon in meivakantie

26-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vakantie_strand_07.jpg
De animo onder Nederlanders om de zon op te zoeken in de meivakantie is flink teruggelopen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal boekingen voor zonbestemmingen ligt momenteel zo'n 14 procent lager dan vorig jaar. Dat maakte de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) woensdag bekend.
Populaire bestemmingen
Vooral Italië (min 34 procent) krijgt dit jaar naar verwachting aanzienlijk minder Nederlandse vakantiegangers op bezoek. Ook Spanje en Frankrijk, de nummer 2 en 3 op de lijst van populaire zonbestemmingen, doen het slechter ten opzichte van vorig jaar. De boekingen voor Spanje lopen 21 procent achter en die voor Frankrijk 27 procent.
Turkije, de favoriete zonbestemming onder Nederlanders in de meivakantie, zag de boekingen slechts met een half procent teruglopen. Griekenland valt op met een plus van 18 procent. Vorig jaar zat het land ook al flink in de lift. In 2011 lieten vakantiegangers de Griekse bestemmingen nog volledig links liggen, wegens de financiële en economische chaos in het land.
'Mensen boeken later'
Volgens Mirjam Dresmé van de ANVR lopen de boekingen dit jaar achter doordat er vorig jaar juist een enorme run was op zonbestemmingen. ,,Verleden jaar lieten de boekingen een enorme piek zien'', aldus Dresmé. De daling komt volgens haar ook doordat mensen steeds later boeken. ,,We hebben nog 6 weken te gaan, het kan dus nog behoorlijk aantrekken''.
De meivakantie duurt dit jaar van maandag 28 april tot en met maandag 5 mei.
De cijfers van het reiskoepel hebben betrekking op het aantal georganiseerde reizen. Boekingen van losse tickets en mensen die op eigen gelegenheid de zon op zoeken, zijn niet inbegrepen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!