Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder mensen bouwen pensioen op

07-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen ouderen 930 520
Het percentage van de werkzame beroepsbevolking dat bij pensioenfondsen pensioen opbouwt, is de afgelopen zes jaar gestaag gedaald. Deels komt dat doordat mensen vaker een eigen alternatieve pensioenuitvoerder uitkiezen, maar er zijn ook steeds meer mensen die zelf moeten opdraaien voor hun pensioenvoorziening. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB).

Daling door verandering beroepsbevolking

Eind 2010 bouwde nog bijna 83 procent van de werkzame beroepsbevolking pensioen op bij een pensioenuitvoerder. Dat was eind 2016 nog maar 79 procent. De daling hangt samen met een verandering van de beroepsbevolking, die verhoudingsgewijs meer zelfstandigen telt dan zes jaar geleden. Verder groeide het marktaandeel van verzekeraars en premiepensioeninstellingen.
Het is overigens niet automatisch zo dat zelfstandigen en werknemers zonder pensioenvoorziening later geen pensioen hebben. Zij kunnen zelf iets regelen door geld te sparen voor later. ANP

Meer over:

pensioen, dnb
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!