Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder klagen mag

17-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4535160.jpg
Mensen klagen te veel. Dit blijkt maandag uit een onderzoek onder ruim vijfhonderd bezoekers van de website van Psychologie Magazine.
Bijna 80 procent van de deelnemers vindt dat er om hen heen te veel mensen laten weten wat hun niet bevalt. Toch steekt de helft de hand in eigen boezem en vindt dat ze zelf ook wel wat minder mogen klagen.
Favoriete 'klaagonderwerpen' zijn het gedrag van de partner, vrienden of collega's. Daarna komt de ergernis over onbekenden, zoals andere verkeersdeelnemers. Lichamelijke ongemakken en druk, druk, druk komen op de derde plaats. Zowaar 8 procent vindt zichzelf ergerlijk. Het weer mag zich slechts in de negatieve belangstelling van 3 procent van de ondervraagden verheugen.
Klagen lucht wel op. De helft van de deelnemers aan het onderzoek voelt zich beter na een lekkere klaagpartij. Partners zijn tamelijk favoriet als klaagmuur: 45 procent uit ongenoegens tegen hem of haar. Vrienden zijn met 25 procent tweede keus en collega's derde met 18 procent.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!