Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder kilo's vuurwerk in beslag genomen

11-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk4_06.jpg
De politie heeft dit jaar tot nu toe met 18.183 kilo illegaal vuurwerk aanzienlijk minder vuurwerk in beslag genomen dan in dezelfde periode vorig jaar. De teller stond medio december 2013 op 31.679 kilo verboden vuurwerk. De daling zou kunnen liggen aan het feit dat het gewicht van het vuurwerk de laatste jaren afneemt.
Vaker kleinere artikelen
Dat liet een woordvoerster van de politie donderdag weten. ,,Tot nu toe zijn er vaker kleinere artikelen zoals cobra’s aangetroffen. Een aantal jaar terug ging het vooral om het grotere Chinese vuurwerk zoals grote rollen en flowerbeds. De cobra’s wegen een stuk minder, maar zijn net zo gevaarlijk en soms zelfs gevaarlijker’’, aldus de woordvoerster.
'Big 5'
Verder liet ze weten dat er dit jaar net zoveel onderzoek wordt gedaan door de politie, maar dat er tot nu toe minder grote ,,vangsten'' zijn gedaan. De politie richt zich daarbij vooral op de bestrijding van de ‘Big 5’. Hieronder vallen lawinepijlen, shells, batterijen, Romeinse kaarsen en bangers (zoals cobra's).
A
fgelopen vier jaar t
ussen 92.000 en 98.000 kilo 
De afgelopen vier jaar werd jaarlijks in totaal tussen de 92.000 en 98.000 kilo verboden vuurwerk in beslag genomen. Met uitzondering van de jaarwisseling van 2013, toen de politie 122.000 kilo vuurwerk in beslag nam. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!