Kassa

Minder inbraken in grote steden tijdens corona-lockdown

28-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
inbreker 1127
De coronamaatregelen hebben ertoe geleid dat inbrekers minder actief zijn in de grote steden, blijkt uit onderzoek van Offerte.nl. Uit inbraakcijfers van de Politie op politie.nl valt op te maken dat het aantal gevallen van (pogingen tot) inbraak met 37 procent daalde.
In het onderzoek is er gekeken naar de vijf grootste steden in ons land; Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Hier werd voor de coronamaatregelen gemiddeld 3,28 keer per dag ingebroken of een inbraakpoging gedaan. Dit aantal is gedaald naar 2,39 keer per dag sinds de lockdown. In vier van de vijf steden is een significante daling zichtbaar. Utrecht is de enige uitzondering. Waar in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam het aantal inbraken en pogingen met minimaal 47 procent daalde, steeg in Utrecht het aantal inbraken in de lockdown-periode met 161 procent.
Raoul Bergen van Verisure, het grootste landelijke alarmsystemen-bedrijf in Nederland, zegt geen stijging in inbraken te hebben gezien in Utrecht. Volgens hem geeft dat aan dat inbrekers het hier vooral op huizen zonder alarmsystemen gemunt hadden.

Inbraakpogingen minder succesvol

Inbraakpogingen zijn ook iets minder succesvol dan voor de lockdown. Eerst werd in 72 procent van de pogingen daadwerkelijk ingebroken. Dit percentage is inmiddels gedaald tot 68 procent. De daling lijkt mede veroorzaakt te zijn door de oproep van de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven.
Bron: Offerte.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!