Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Minder in kerstpakket, wel meer luxe

16 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
kerstpakket kerstcadeau 1127
Less is more, dat geldt dit jaar voor de kerstpakketten. Volgens de kerstpakkettenbranche kiezen werkgevers vaker voor één artikel van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld een luxe koekenpan. Daar worden soms nog wat kleinigheden bij gedaan.

Duurzaam bruikbaar

Bedrijven willen medewerkers graag iets schenken dat langer in gebruik blijft, zegt voorzitter Arjan de Knegt van brancheorganisatie voor kerstpakketten en relatiegeschenken (PPP). Een eigentijds geschenk is een tas die ook na de kerst vaak kan worden gedragen. Een 'slecht' voorbeeld is volgens De Knegt een chocoladefontein, die na een of twee keer gebruik verbannen wordt naar de kast. "Daarmee moet je als werkgever echt niet meer aankomen."

Aantal minder van belang

Het aantal artikelen in het kerstpakket was voorheen belangrijk, weet de branchevoorman. "Als er zestien in plaats van achttien artikelen in zaten, was dat een reden voor teleurstelling. Ook was het een teken dat het slechter ging met het bedrijf."

Concurrentie


De laatste jaren moeten kerstpakketten concurreren met cadeaubonnen. De Knegt twijfelt echter niet aan de kracht van het klassieke kerstpakket. "Het uitpakken met je hele gezin en kijken wat de werkgever bedacht heeft. Dat is een stukje traditie." ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!