Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder huizen doen mee aan openhuizendag

31-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek huis woning 930 x 520
Het aantal deelnemende woningen aan de NVM Open Huizen Dag neemt steeds verder af. Zaterdag doen er ongeveer 22.000 te koop staande huizen mee. Dat zijn er een stuk minder dan bij de vorige editie in oktober, toen huizenzoekers bij 29.000 woningen zonder afspraak naar binnen mochten. Een jaar geleden waren er zelfs nog 37.000 deelnemers.
Markt trekt aan
De cijfers weerspiegelen de steeds verder aantrekkende woningmarkt. Daardoor is ook het aanbod aan huizen dat te koop staat fors afgenomen.
Het assortiment van de makelaars die zijn aangesloten bij de NVM bedraagt nu nog zo'n 83.000 woningen. Dat betekent dus dat ongeveer een kwart daarvan meedoet met de openhuizendag, benadrukt een woordvoerder van de makelaarsorganisatie.
De NVM zegt de indruk te hebben dat de populariteit van het halfjaarlijkse evenement relatief groot blijft. Op de vorige editie kwamen meer dan 100.000 belangstellenden af. Er waren zelfs huizen waar kijkers in de rij moesten staan om binnen te komen.
Effectief
Volgens de makelaars is het openstellen van een huis op de openhuizendag een effectief middel om die woning snel verkocht te krijgen. Eigen onderzoek van de NVM wijst uit dat deelnemers circa twee keer zo snel hun woning verkopen als mensen die niet meedoen.
De deelnemende huizen zijn zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur geheel vrijblijvend te bezichtigen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!