Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder games over de toonbank

11-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gamer_05.jpg
In Nederland zijn vorig jaar een stuk minder games verkocht voor spelcomputer en pc. In totaal gingen er 5,2 miljoen stuks over de toonbank tegen 6,7 miljoen stuks in 2012. Dat maakte NVPI Interactief, de brancheorganisatie van uitgevers van games, dinsdag bekend.
Fysieke games
De omzet uit deze zogenoemde fysieke games daalde met 13,8 procent naar 185 miljoen euro. De meest succesvolle game in 2013 was Grand Theft Auto V.
Downloaden
De omzet uit in winkels verkochte games daalt doordat steeds meer gamers computerspelletjes downloaden of spelen op hun tablet of smartphone. De 'digitale' omzet die daarmee is gemoeid, steeg vorig jaar met 47,6 procent naar 62 miljoen euro. Bij elkaar komt de totale omzet aan games software daarmee op 247 miljoen euro, een daling met 3,7 procent ten opzichte van 2012.
Meer inkomsten
Volgens de brancheorganisatie zijn de perspectieven voor de computerspelletjesmarkt goed. De verwachting is dat online gaming dit jaar verdere groei laat zien en dat de nieuwe generatie spelcomputers zorgt voor meer inkomsten. ANP

Meer over:

verkoop, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!