Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder bijstand bij weigering taal te leren

27-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_0780bf.jpg
Bijstandsgerechtigden die weigeren Nederlands te leren, krijgen een korting op hun uitkering van 20 procent. Die loopt na een halfjaar op tot 40 procent. Wie zich na een jaar nog niet heeft ingespannen de taal te leren, raakt zijn uitkering kwijt.
Hoofdlijnen
Over dit plan van staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken spreekt de ministerraad vrijdag. De hoofdlijnen ervan werden al eerder bekendgemaakt. De maatregel was ook in het regeerakkoord aangekondigd.
Knoop
Klijnsma heeft het voorstel in april naar de Raad van State gestuurd voor advies. Naar verwachting hakt de ministerraad er vrijdag een knoop over door.
Beheersen
Voor aanvang van de ministerraad wilde Klijnsma niet bevestigen dat het onderwerp vrijdag wordt behandeld. Ze wees er wel op dat het invoeren van een taaleis eerder is aangekondigd. ,,Voor mensen die op de arbeidsmarkt hun vleugels willen uitslaan, is het goed de taal van een land te beheersen.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!