Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder autowrakken

03-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4019969.jpg
Het aantal autowrakken is vorig jaar gedaald met 2 procent ten opzichte van 2007. Vorig jaar zijn ruim 209.000 auto's gedemonteerd. Dat liet donderdag Auto Recycling Nederland (ARN) weten.
De daling van het aantal aangeboden wrakken zette in vanaf het vierde kwartaal. ARN zegt dat dat komt door de verslechterende economische situatie. Autobezitters houden hun auto langer. Ook in de eerst maanden van dit jaar zet die trend zich voort.
De aangekondige sloopregeling kan deze trend keren. ARN heeft heeft uitgerekend dat met de kabinetsplannen 50.000 extra voertuigen naar de sloop kunnen komen. Hiermee zou het aantal gedemonteerde voertuigen weer op het niveau komen van een paar jaar geleden.
Het restant (bijna 260.000) van de voertuigen waarbij het kenteken is ingenomen, is geëxporteerd naar vooral Oost-Europese landen. De meeste auto's gaan naar Polen. Vanaf het tweede kwartaal van 2008 is dat aantal gedaald door strengere importeisen voor gebruikte voertuigen. Gemiddeld zijn de auto's elf jaar oud. Opvallend is dat de laatste tijd vooral de export van zwaardere auto's is gestegen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!