Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder auto's gestolen, maar meer motoren

19-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 autodiefstal
Het aantal diefstallen van personenauto's is in de eerste helft van dit jaar verder gedaald. De teller staat na zes maanden op 4254 stuks tegen 4776 in de eerste helft van 2016, een daling van 11 procent. Het aantal diefstallen van motorfietsen steeg daarentegen, met ruim 8 procent tot 807 exemplaren, meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) woensdag.
Verbeterde beveiliging
Nieuwere types auto’s zijn door verbeterde beveiliging minder gemakkelijk te stelen. Maar er worden ook minder oudere types gestolen. Oudere auto’s worden vaak voor de onderdelen gestolen. De politie richt zich daarom op de aanpak van de handel in gestolen onderdelen. Ook werkt de overheid samen met verzekeraars bij het terugvinden van gestolen auto's. Deze maatregelen lijken vruchten af te werpen, stelt de AVc.
Busjes en bromfietsen
De diefstal van kleine bedrijfsvoertuigen, zoals busjes, daalde. In het eerste half jaar werden er 793 gestolen tegen 940 in 2016, een daling van 16 procent. Ook de diefstal van bromfietsen daalde, van 6380 naar 5656, een daling van 11 procent, aldus de AVc. ANP

Meer over:

diefstal, avc, motoren, auto's
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!