Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder aidsdoden, behalve onder jongeren

17-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis_gang_59.jpg
Hiv en aids zijn wereldwijd op de terugweg, behalve voor pubers en adolescenten. Het aantal mensen dat aan aids sterft, daalt in alle leeftijdsgroepen, alleen niet onder jongeren van 10 tot 19 jaar. Om aids uit te bannen, is een campagne nodig die specifiek op deze groep is gericht. Dat maakt Unicef dinsdag bekend, schrijft de Volkskrant.
Nieuwe strategie
Het VN-kinderfonds en een aantal zusterorganisaties komen met een nieuwe strategie om besmetting van jongeren met hiv te voorkomen en jongeren met hiv en aids langer in leven te houden. De campagne ALL IN focust op de 25 landen waar meer dan 90 procent van de aidsdoden valt.
Afgenomen
Wereldwijd is het aantal aidsdoden tussen 2005 en 2013 met bijna 40 procent afgenomen, vooral door verbetering van de medische behandeling van volwassenen en jonge kinderen. Onder jongeren loopt de sterfte op. Aids is nu de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren in Afrika, en de tweede oorzaak wereldwijd.
Bron: ANP/Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!