Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Miljonair somberder over situatie kinderen'

07-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spaarpot_hand_02.jpg
Miljonairs zijn iets pessimistischer over de financieel-economische situatie van hun kinderen dan de gemiddelde Nederlander. Dat komt naar voren uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van Van Lanschot Bankiers.
Kinderen krijgen het minder goed
Van de ondervraagde miljonairs denkt 31 procent dat hun kinderen het minder zullen krijgen dan zij zelf, tegenover 23 procent van alle Nederlanders. 23 procent van Nederlands rijksten denkt wel dat hun volgende generatie het beter krijgt, maar bij de rest van Nederland ligt dit percentage hoger (31 procent).
Nederlandse miljonairs
Miljonairs zijn wel positiever over de ontwikkeling van hun eigen vermogen dan een jaar geleden. Maar Nederlands rijksten lijken een stuk meer aandacht te hebben voor nalatenschapsplanning dan gemiddeld, concluderen de onderzoekers. Nederland telt net als vorig jaar ongeveer 92.000 miljonairshuishoudens. De gemiddelde miljonair bezit bijna 3 miljoen euro. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!