Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Miljoenennota: Nederland sterker uit crisis'

16-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
prinsjesdag.jpg
Nederland is sterker uit de crisis gekomen. Dat is de centrale boodschap van de Miljoenennota die volgende week op Prinsjesdag gepresenteerd wordt, aldus RTL Nieuws en De Telegraaf vrijdag die beide het document in handen hebben.
Hoger dan begroting
De economie groeit volgend jaar met 1,7 procent, vorige maand ging het kabinet nog uit van 1,6 procent. De werkloosheid komt volgend jaar volgens de voorspellingen uit op 555.000 mensen, terwijl het begrotingstekort daalt naar 0,7 procent.
,,De overheidsfinanciën zijn inmiddels meer in balans. Al met al is Nederland sterk uit de crisis gekomen", aldus de stukken. ,,De veranderingen waren niet pijnloos en de gevolgen van de crisis zijn nog niet weggewerkt."
Erop vooruit
Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) noemde het uitlekken van de stukken ,,teleurstellend, maar is niks aan te doen''. De Kamerleden hebben vrijdag op een usb-stick alle Prinsjesdag-stukken gekregen. Die lekken elk jaar uit.
Een deel van informatie die op Prinsjesdag naar buitenkomt was al eerder gelekt naar RTL. Daaruit bleek dat vrijwel iedereen er in 2017 iets op vooruit gaat. Voor versterking van de koopkracht wordt 1,1 miljard uitgetrokken. Ook gaat er 1,5 miljard extra naar veiligheid, onderwijs, defensie, zorg en aanpak van armoede. Dat laatste bedrag mochten coalitiepartijen VVD en PvdA verdelen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!