Kassa

Miljoenen kilo’s aan verzendmateriaal bij Nederlanders op de deurmat

  •  
08-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
post pakketjes 930 520 oud papier karton

Bij Nederlanders wordt jaarlijks 87 miljoen kilo aan verzendmateriaal thuisbezorgd, meldt milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux in een rapport. Het gaat dan om plastic, papier en karton. Ook via de brievenbus komt er nog zo’n 11 miljoen kilo aan papier en plastic naar binnen. Veel van deze materialen zijn totaal onnodig, volgens de milieuorganisatie.

Het gaat om minstens 84 miljoen kilo kartonnen dozen, 0,5 miljoen kilo papier en ook nog 2,3 miljoen kilo plastic. Volgens Recycling Network Benelux neemt de postbezorging al jaren af, maar de pakketbezorging juist toe.

Loze ruimten in dozen

Veel van de dozen bevatten loze ruimten, deze worden dan opgevuld met vulmateriaal. Voor pakketten zouden volgens Recycling Netwerk Benelux verzendzakken kunnen worden gebruikt, omdat deze niet meer ruimte innemen dan de omvang van het product. Ook zouden tijdschriften niet verpakt hoeven worden in plastic, maar zou een papieren wikkel voldoende zijn. Hiermee voorkom je dat er teveel grondstoffen worden gebruikt.

Voor consumenten en zakelijke ontvangers

Van alle post door de brievenbus is driekwart voor Nederlandse consumenten, de rest voor zakelijke ontvangers. Bij pakketten is iets meer dan de helft voor de consumenten, de rest gaat vaak naar het buitenland of naar zakelijke ontvangers. In het rapport van Recycle Netwerk gaat het alleen om de verzonden post en pakketten naar Nederlandse consumenten. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz8 feb. 2022 - 17:07

Ironisch vind ik die enorme dozen wel handig.kan je flink veel oud papier in kwijt. scheelt een hoop kleine dozen aan de straat zetten {waar papier wordt opgehaald}

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!