Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Miljoen voor medicijnonderzoek bij kinderen

20-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen_002_12.jpeg
De afdeling Intensive Care-Kinderen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam krijgt een subsidie van 1 miljoen euro voor geneesmiddelenonderzoek bij kinderen. Dat heeft het universitaire ziekenhuis maandag bekendgemaakt.
In Nederland wordt betrekkelijk weinig onderzoek gedaan naar het effect van medicijnen bij kinderen, omdat daar zeer strenge regels bij komen kijken. Het is echter wel van belang dat artsen meer inzicht krijgen in bijvoorbeeld mogelijke bijwerkingen en in de juiste dosering, aldus Dick Tibboel, hoofd van IC-Kinderen.
,,Met 1 miljoen euro kunnen we een hoop doen'', zegt Tibboel. Het Erasmus MC gaat met het geld onder meer uitzoeken bij welke dosering medicijnen tegen het afstoten van getransplanteerde organen het beste werken. Ook wordt onderzoek gedaan naar mogelijke bijwerkingen van geneesmiddelen op de lange termijn.
De subsidie is afkomstig van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en van de organisatie voor gezondheidsonderzoek ZonMw. Het Erasmus MC verwacht dat de onderzoeken die ermee gefinancierd worden over vier jaar zijn afgerond.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!