Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Miljardendeal bij verkoop van T-Mobile verwacht

11-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
258 keer bekeken
  •  
t-mobile-930x520

De verkoop van T-Mobile, de Nederlandse dochter van Deutsche Telekom, wordt voorbereid. T-Mobile staat in Nederland op plek drie in de telecommarkt, na KPN en VodafoneZiggo. Dit melden bronnen uit de telecomsector en de bankenwereld aan het Financieele Dagblad (FD).

Als T-Mobile wordt verkocht, zal het gaan om de grootste Nederlandse telecomdeal in jaren. Deze deal kan de concurrentie op de Nederlandse markt flink aanjagen. Schattingen over de verkoopprijs lopen uiteen, maar een bron verwacht een prijs van tussen de 4 en 4,5 miljard euro. Een andere bron spreekt zelfs over een bedrag rond de 5 miljard euro.

Omzet T-Mobile in 2020 licht gestegen

T-Mobile komt, net als de andere telecombedrijven, goed door de coronacrisis heen. Klanten bellen wel minder vanuit het buitenland (waardoor de roaming lager ligt), maar gebruiken hun telefoon meer door het thuiswerken. De omzet en winst van T-Mobile zijn het afgelopen jaar daardoor licht gestegen.

Het Duitse moederbedrijf van T-Mobile mikt op een verkoop aan private investeerders. Een overname door een van de twee grote Nederlandse rivalen, KPN of Vodafone, zou kunnen rekenen op grote bezwaren van de Brusselse mededingingstoezichthouder.

Bron: FD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!