Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Miljardenclaim tegen Nationale-Nederlanden in woekerpoliszaak

27-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
ANP_ING gesprek_930x520
Claimorganisatie Wakkerpolis heeft een claim van 3,2 miljard euro ingediend tegen verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) vanwege onterecht in rekening gebrachte kosten voor een beleggingsverzekering. Deze collectieve woekerpolisclaim, voor zo'n half miljoen klanten van NN, volgt op een vorig jaar gewonnen proefprocedure over één dossier.
Kifid
Daarbij bepaalde klachteninstituut Kifid dat NN de eerste kosten van een beleggingsverzekering moest vergoeden, omdat de klant niet goed werd geïnformeerd over die kosten. Wakkerpolis stelde destijds al dat die uitspraak aanknopingspunten bood voor een collectieve zaak. Volgens de claimorganisatie is gemiddeld voor ongeveer 5500 euro per klant aan onterechte kosten ingehouden.
De Consumentenbond
Wakkerpolis trekt samen op met de Consumentenbond, die NN ook dagvaardt. Een woordvoerder van NN liet weten dat het bedrijf de claim nog niet heeft ontvangen en er dus niet op kan reageren.
Tussen 1990 en 2008
De beschuldiging van Wakkerpolis dat NN niet wil schikken wees de woordvoerder van de hand. Het bedrijf bekijkt de eventuele schade per individueel contract, terwijl de claimorganisatie strijdt voor een compensatie voor alle klanten die tussen 1990 en 2008 een beleggingsverzekering van Nationale-Nederlanden hadden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!